Ryhmät ja vetäjät


Ryhmien esittely

Muksujudo (5-6 -vuotiaat)

Muksujudo on Suomen Judoliiton kehittämä liikuntamuoto 5-6 vuotiaille lapsille (esikoululaisille ja sitä nuoremmille). Muksujudo-ohjaajat ovat Muksujudo- ohjaajakoulutuksen käyneitä, liikunnasta kiinnostuneita ohjaajia. Muksujudon lähtökohtana on lapsen monipuolisen liikunnan tukeminen. Tavoitteena ei ole kehittää pelkästään lapsen liikunnallisia taitoja, vaan myös lapsen ajattelu- ja sosiaalisia taitoja.

Muksujudon yhtenä osa-alueena on omaan kehoon tutustuminen. Tavoitteena on, että lapsi oppii nimeämään kehon osat ja hallitsemaan kehonsa paikallaan ja liikkeessä. Muksujudon toisena osa- alueena ovat perusliikkeet. Perusliikkeet ovat taitoja, jota ihminen tarvitsee päivittäin liikkuessaan paikasta toiseen ja käsitellessään erilaisia välineitä. Perusliikkeiden osaaminen on pohja lajitaitojen oppimiselle.

Muksujudon alkuun tarvitset vain verkkarit ja t-paidan.

MUKSUJUDON ALOITTAVAT

Liittyminen muksujudon jäsenlistalle / ryhmään (Suomisport) tästä LINKISTÄ

MUKSUJODOSSA JATKAVAT

Liittyminen muksujudon jäsenlistalle / ryhmään (Suomisport) tästä LINKISTÄ


Peruskurssi 7-12 -vuotiaille (alakouluikäiset)

Judon peruskurssilla opetellaan judon perustaitoja, sekä harjoitellaan monipuolisia liikuntataitoja. Tunnit koostuvat niin lajin perustekniikan opettelusta kuin esim. erilaisista perusmotoristen taitojen harjoitteista.

Kurssien alussa painotetaan paljon koordinaation ja kaatumisen harjoitteluun. Kunnon ja notkeuden parantuessa harjoittelu painottuu enemmän judotekniikoihin ja kamppailuharjoitteisiin. Kurssin suunnittelussa on lähdetty siitä, että kaikkiin harjoituksiin kannattaa osallistua, toki ”kärryiltä ei putoa”, vaikka aina ei harjoituksiin pääsisikään.

Peruskurssi huipentuu toukokuussa keltaisen vyön kokeeseen. Nuorten (alle 16-vuotiaiden) osaamista seurataan myös asteittain välikokeiden avulla, ns. ”natsakokeilla”, jotka pidetään sopivin väliajoin ennen keltaisen vyön koetta. Natsoja kerätään 3 kappaletta ennen kuin juniori osallistuu vyökokeeseen. Natsakokeet ovat ilmaisia.

Peruskurssin alkuun tarvitset vain verkkarit ja t-paidan.

JUNIOREIDEN PERUSKURSSILLA ALOITTAVAT

Liittyminen peruskurssin jäsenlistalle / ryhmään (Suomisport) tästä LINKISTÄ


Jatkoryhmä ja harrasteryhmä

Jatkoryhmä on tarkoitettu peruskurssin käyneille lapsille ja nuorille. Kurssilla opitaan lisää judotekniikoita ja myös kamppailuharjoitteiden määrä lisääntyy. Tavoitteena on myös harjoiteltujen tekniikoiden vahvistaminen liikkeestä molemmille puolille. Jatkoryhmässä harjoitellaan yleensä vuosi tai kaksi, jonka jälkeen siirrytään joko harrasteryhmään tai kilparyhmään.

Harrasteryhmässä judotaitojen kehittämistä jatketaan edelleen. Harjoittelua on 1-2 krt viikossa.

Liittyminen junioreiden jatko- / harrasteryhmän jäsenlistalle / ryhmään (Suomisport) tästä LINKISTÄ


Kilparyhmä

Kilparyhmä on tarkoitettu jatkokurssin käyneille lapsille ja nuorille, jotka tähtäävät judossa tavoitteelliselle kilpailu-uralle. Ryhmässä kehitetään judotaitoja edelleen eteenpäin, sekä osallistutaan aktiivisesti kilpailutoimintaan. Kilparyhmään siirtymisesta neuvotellaan aina erikseen oman ryhmän sekä kilparyhmän valmentjana kanssa ennen siirtymistä.

Liittyminen kilparyhmän jäsenlistalle / ryhmään (Suomisport) tästä LINKISTÄ


Aikuisten peruskurssi ja harrasteryhmä (yli 13-v)

Aikuisten judoryhmät ja vanhempien junioreiden harjoitukset ovat vähintään kaksi kertaa viikossa. Harjoitukset kestävät yleensä 1 – 1½ tuntia. Kurssien alussa painotetaan paljon koordinaation ja kaatumisen harjoitteluun. Kunnon ja notkeuden parantuessa harjoittelu painottuu enemmän judotekniikoihin ja kamppailuharjoitteisiin. Kurssin suunnittelussa on lähdetty siitä, että kaikkiin harjoituksiin kannattaa osallistua, toki ”kärryiltä ei putoa”, vaikka aina ei harjoituksiin pääsisikään.

Alkuun tarvitset vain verkkarit ja t-paidan.

PERUSKURSSI YLI 13 VUOTIAAT JA AIKUISET

Liittyminen peruskurssin jäsenlistalle / ryhmään (Suomisport) tästä LINKISTÄ

HARRASTERYHMÄ YLI 13 VUOTIAAT JA AIKUISET

Liittyminen harrasteryhmän jäsenlistalle / ryhmään (Suomisport) tästä LINKISTÄ


Sovellettu judo

ovellettu judo (ent. erityisjudo) on suunnattu harrastajille, joilla on jotain oppimisen ongelmia. Suomessa erityisryhmien judoharrastajista suurin osa on kehitysvammaisia. Judoa on käytetty myös lihaksia rappeuttavaa MS-tautia sairastavien sekä reumanuorten kuntoutuksessa. Lisäksi judoa on kokeiltu myös CP-vammaisille sekä dysfaattisille lapsille, joille puheen tuottaminen ja ymmärtäminen sekä kehon hahmottaminen tuottavat ongelmia.

Sovelletun judon tavoitteena on harrastajien fyysisten ominaisuuksien edistäminen (motoriikka, tasapainotaito, koordinaatiokyky, kehon hahmottaminen jne.) ja samalla heidän itsetunnon sekä sosiaalisen elämän laadun kohottaminen. Sovellettua judoa harrastetaan noin 30 judoseurassa eri puolilla Suomea. Saliharjoittelun lisäksi sovelletun judon harrastajille järjestetään kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja sekä leirejä.

Vetäjät

PäävalmentajaAri Hänninen
KilparyhmäAri Hänninen
MuksujudoTeemu Pulkkinen
Tuomo Wallén
Lumia Wallén
Junioreiden peruskurssiJari Hämäläinen
Raimo Reinikainen
Jatkojuniorit ja harrasteryhmäAntti Partanen
Tomi Kuparinen
Aikuisten peruskurssi ja harrasteryhmäJussi Kokkola
Soveltava judoJukka Tarkiainen
Anu Pulkkinen